Okt 05 2019

zwemmen

Ze zijn prominent aanwezig op elke zwemwedstrijd: de dames en heren in het wit. Net zoals bij andere sporten geldt ook bij het zwemmen: zonder officials geen wedstrijd. Om deze gepassioneerde vrijwilligers een keer in de schijnwerpers te plaatsen, organiseert de Vlaamse Sport Federatie de week van de official.

Het moment dus voor een "dank u" en "respect" aan het SVAZ officials team. Bij deze dus: Tim, Etienne, Frank, Anja, Jurgen, Philip, Kris, Marc, Franky, Kristof, Peter en Raf: tof dat jullie je inzetten voor onze club en onze sport! In naam van alle wedstrijdzwemmers, een welgemeende bedankt voor al die uren aan de rand van het zwembad!

Zwemmen is een bijzonder technische sport. Naast een nauwkeurige tijdsopname dienen ook de technische uitvoering van zwemstijlen, start, keerpunten en aankomsten deskundig beoordeeld te worden. Daarom staan er bij een wedstrijd meer officials langs het bad dan er zwemmers in het water liggen.

Als official is het niet altijd even makkelijk handelen. Zoon- of dochterlief kunnen in je baan zwemmen, maar ook nationale of internationale toppers. Je beoordeelt iedere zwemmer op dezelfde correcte manier en daarbij hoort helaas ook af en toe een uitsluiting. Hier tegenover staat dat je als official echt deel bent van de wedstrijd en de emoties van de atleten vanop de eerste rij mee beleeft.

Als club zijn we voortdurend op zoek naar nieuwe officials. Daarom deze oproep naar de ouders van de jongere zwemmers om zich op te geven als kandidaat official. Begin februari start een nieuwe opleiding. Indien je interesse hebt, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek iemand van het bestuur of official team aan.

Meer informatie onder rubriek praktisch > wedstrijdzwemmen > officials.