Dec 02 2019

Het was een welgevulde wedstrijdagenda de voorbije weekends. Hierbij even de highlights:

• De WZ1 trokken naar Leuven op 17/11. Een verplaatsing die behoorlijk de moeite bleek: de groep kwam met een koffer vol prijzen naar huis. De hoofdvogel was voor Jarno die zich met een clubrecord op de 50m vrij tot snelste sprinter in de geschiedenis van SVAZ kroonde. Proficiat Jarno en sorry Yoshi ;-) Podiumplaatsen waren er op de Philipssite voor Erno, Zita, Marthe, Senne, Sarah, Cas en Jarno (2). Bij dat alles sneuvelden een lange reeks bestttijden en ook hier en daar een symbolische grens.

• Op dezelfde dag, wat dichterbij in Berchem waren WZ2 aan de slag. Een wat kleinere wedstrijd en dus een uitgelezen kans voor onze jongste WZ2ers om het podium te bestormen. En dat deden ze: proficiat Thibeau, Katia, Karel (2), Merlijn (2), Vic, Tibe (2), Valeria, Anais, Camille (2), Mila en Stan (2). De volledige uitslag staat in de wedstrijdkalender of rechtstreeks hier.

• Afgelopen zaterdag 30/11 was het dan tijd voor de zwemschool om hun beste beentje voor te zetten op de eerste ronde van het clubkampioenschap. De Sint en zijn twee zwarte Pieten waren erbij en ze waren duidelijk verheugd met zoveel jonge zwementhousiasme. De uitslag en tussenstand staat met alle andere nuttige informatie onder rubriek praktisch > clubkampioenschap. De collectie fotos staat op facebook

• Voor de masters was het in Woluwe verzamelen geblazen op zaterdagavond. Een uitgebreid verslag en toffe fotos van deze swim meet staan op facebook. De redenen voor de blije gezichten vind je in de uitslag. Proficiat heren!!

• Ook op zaterdagavond stonden de WZ2 dan weer paraat in Merksem. En dat kan je gerust letterlijk nemen: elke start was zonder uitzondering meteen ook goed voor een besttijd. Misschien moesten we maar eens wat meer avondwedstrijden op de kalender zetten voor deze jonge bende. Podiums waren er voor Valeria, Anais (2) en Olivier, die even een uitstapje van de WZ1 maakte om een 400 vrij mee te pikken.

• En om aan een lang zwemweekend een lang einde te maken, was er dan zondag nog de lange afstandswedstrijd. Hier mochten de WZ1 in de Wezenberg zich uitleven met een 800 of 1500 meter vrij. Senne, Kato en Jelle deden dat met een podiumplaats: proficiat! Ook aan de andere dappere WZers die de strijd met de klok en vooral zichzelf aangingen.

Naast de wedstrijdkalender zijn ook de A-tijden, Clubrecords en Haaien weer bijgewerkt. Cijferliefhebbers vinden hun gading onder de rubriek clubrecords

De Kerstvakantie en de bijbehorende eindejaarswedstrijden doemen al op aan de horizon, maar het is voor de meeste zwemmers nu eerst even knallen met hun hoofd. Aan alle studerende zwemmers alvast veel succes met hun examens gewenst!

En aan alle ouders... veel plezier met de hierbij horende ondersteuningsactiviteiten! Wordt het bij die laatste examens toch te zwaar, of heb je gewoon zin om alvast even de Kerstsfeer te komen opsnuiven, de SVAZ masters heten je van harte welkom op de Kerstmarkt van Aartselaar op 14 december!