Apr 29 2021

Aftermovie buttonAfgelopen maandag gingen de laatste masters de half-uur-uitdaging aan. En daarmee zit de SVAZ Swimmathon - editie 2021 er nu helemaal op. Alle telformulieren zijn doorgerekend en we kunnen zonder de minste twijfel stellen: dit was een bijzonder succesvolle jaargang!

De afstandsrecords bleven weliswaar overeind maar wat betreft aantal deelnemers, gezwommen baantjes en verzamelde sponsoring was dit een topjaar. Was het omdat we er Coronagewijs niet meer echt aan gewend zijn, of was het gewoon de magic touch van onze trainer/producer? Maar sfeer, lachende gezichten en goesting leken in overvloed aanwezig dit jaar: check it out... de aftermovie (📷 Yassin El-Yousfi)

Op sportief vlak zijn het traditiegetrouw de jonge leeuw(inn)en uit de rangen van onze wedstrijdgroepen die de topplaatsen in de eindrangschikking wegkapen. Ook dit jaar was dit het geval. Het goud was voor:

• Instructiebad: Izabella Amerlinckx, Oliver Cautaert-Knutssen en Jos Vanderborght deden elk 6 keer het hindernissenparcours
  • Dames: Zita Cornelissen, 92x25m
  • Heren: Yarn Maes, 104x25m

Een welverdiende proficiat aan deze toppers, maar uiteraard ook een daverend applaus voor alle andere deelnemersDe volledige uitslag kan je hier raadplegen. Ook de Swimmathon erelijst is weer een jaartje gegroeid.

De SwimmathonCup voor de meeste sponsoring was dit jaar een behoorlijke nek-aan-nek race. De spanning houden we er nog wat in: de uiteindelijke winnaar wordt bekend gemaakt zodra de rekeningen zijn vereffend.

En voor de liefhebbers ook wat statistieken:

• In het grote bad kwamen in totaal 100 sportievelingen in actie. Gezamelijk tekenden ze voor een indrukwekkend totaal van 5941 baantjes of bijna 149km!
  • Dat betekent dat er gemiddeld zowat 43 meter per zwemmer verder is gezwommen dan tijdens de vorige editie in 2019. Als de Coronamaatregelen al een invloed zouden hebben op de uithouding van onze zwemmers, lijkt het alvast een positieve.
  • Nadat het in 2019 omgekeerd was, raakten de mannelijke zwemmers in deze editie gemiddeld toch een dikke 70 meter verder dan hun vrouwelijke collegas. We kijken alvast uit naar volgend jaar!

We willen alvast zwemmers, medewerkers en uiteraard ook alle sponsors van harte bedanken voor hun inzet en steun. Bij deze ook een vriendelijke herinnering om de bij elkaar gezwommen sponsorbedragen over te maken. Instructies hiervoor vind je in de Swimmathon uitnodiging