Mar 16 2024
communicatie svaz
Nieuws

Website swimmathonNa een eerste groep op vrijdag, dan de jeugd op zaterdag, hadden maandag de laatste groep masters afspraak met de half-uur-uitdaging. Hiermee zit de SVAZ Swimmathon - editie 2024 er weer helemaal op. 

 

Met zwembad was goed bijzonder gevuld met een deelnamegraad van bijna 70%. Alle leeftijden waren vertegenwoordigd en het was erg leuk te zien dat een breed deelnemersveld de weg naar Aartselaar had gevonden.  

 

Per categorie zijn dit de swimmathonkampioenen van 2024:

  • Instructiebad: Julia de Blochouse en Rune Plewe legden ieder 13 keer het hindernissenparcours af. Julia neemt hiermee de fakkel over van haar broer die vorig jaar de primus was van het kleine bad. 
  • Dames: Marie Maerevoet, lid van de BRABO kernploeg en trainster bij onze masters, liet met 94 het hoogste aantal streepjes op het telblad optekenen.
  • Heren: Senne Raes die eveneens bij de BRABO kernploeg zwemt, verlengt zijn titel met 106 baantjes en dus 2 extra versus vorig jaar. 


Een welverdiende proficiat aan deze toppers, maar uiteraard ook een daverend applaus voor alle andere deelnemers! De volledige uitslag kan je hier raadplegen. Ook de Swimmathon erelijst is weer een jaartje gegroeid.

 

Hoewel er behoorlijk sterk werd gepresteerd, hielden de swimmathon records dit jaar wel stand. Vorig jaar hadden we immers al een stevig voorschot genomen qua sportieve hoogtepunten. 

 

In het grote bad kwamen in totaal 111 sportievelingen in actie. Gezamelijk klokten ze af op een totaal van 6603 baantjes of ruim 165km! Dat is gemidddeld net geen 1,5km per zwemmer. De zwemsters namen gemiddeld 55 lengtes voor hun rekening terwijl de heren er bijna 62 keer aantikten.  

 

De Swimmathoncup-beker voor meeste sponsors wordt tijdens de club-BBQ uitgereikt. 

 

Hierbij ook een vriendelijke herinnering om de bij elkaar gezwommen sponsorgelden over te maken. Instructies hiervoor vind je onderaan in de Swimmathon uitnodiging

Steun ons: koop via Trooper!

banners 04

Partners SVAZ

BRABO website

logo