Sep 02 2013
Resultaten
Hier vindt u de mooie resultaten !

IMG_6702 (800x533)

Klik, lees & kijk zeker verder !
Ervaringen van de zwemmers ter plaatse (4)

Dinsdag 3/9 - Flo

Hierbij een verslagje van mijn eerste dag op het EK Masters in Eindhoven. 20130902_Flo
Dinsdag 3/09 rond 9 uur vertrokken richting Eindhoven. Na een korte autorit en vlot een parkeerplaatsje gevonden te hebben, gingen we het Pieter van den Hoogenband zwemstadion binnen. Het kampioenschap is schitterend georganiseerd. Ik vond mijn weg naar het Promo dorp en ging om mijn accreditatie. Niet vergeten te lachen naar de camera, super! Nadat we de locatie een beetje verkend hadden, ging ik inzwemmen in het trainingsbad. Daar liep ik Peter tegen het lijf.

Niet veel later diende ik mij naar de oproepkamer te begeven. Wat was ik zenuwachtig, ik ben een echte stresskip! De zenuwen gierden door mijn lijf. Gelukkig was mijn trouwe supporter Tim er om mij wat te kalmeren. Na vier keer van stoeltje te veranderen, stond ik aan de start van mijn 200 meter vrije slag. Ik stond ingeschreven met 2.30.97 (besttijd van 25m bad). Al van bij de start lag ik laatst... mijn eerste 100 meter zwom ik in 1.14, de tweede 100 in 1.22. Ik kwam als laatste van mijn reeks aan in 2.36.15. Met deze tijd was ik absoluut niet tevreden. Dit viel tegen. Waarschijnlijk was ik te hard onder de indruk van het hele gebeuren. Uiteindelijk werd ik 22e in mijn leeftijdscategorie.

Niet veel later gaf Peter het goede voorbeeld op zijn 50 meter schoolslag. Hij stond ingeschreven met 35.03 en verbeterde mooi zijn tijd. Hij zwom 34.87 en eindigde hiermee knap tiende in zijn leeftijdscategorie. Ook Ingeborg was zeer tevreden met de prestaties van haar man. Ze was trouwens fotograaf en cameravrouw van dienst. Wat mooie beelden opleverde.

Onze namiddag hebben we gevuld met lunchen in het Promo dorp en een fotoshoot aan het buitenzwembad.

Rond 16u was het dan weer mijn beurt en ditmaal voor de 100 meter vlinderslag. Na de teleurstelling van de middag, zag ik dit al helemaal niet meer zitten. Peter gaf me wat tips om mijn wedstrijd in te delen maar ik wou hem gewoon uitzwemmen... Het was van mijn tienerjaren geleden dat ik nog eens een 100 meter vlinderslag gezwommen had in een 50-meter bad. Op training de voorbije weken had ik amper vlinderslag gezwommen. Ik verwachtte er dus niet veel van.
Ik stond ingeschreven met 1.21.83 (besttijd van 25m bad). Mijn eerste 50 meter ging vlotjes, ik draaide in 36.21. De man met de hamer kwam op 75 meter maar ik eindigde in 1.17.59. Ik kon mijn ogen niet geloven toen ik mijn tijd zag staan op het scorebord. Peter en Tim stonden met hun duim omhoog in de tribune. Wat was ik tevreden, 4 seconden van mijn besttijd! (en verbetering van mijn eigen
clubrecord, sorry Marc) Met deze tijd werd ik 14e in mijn leeftijdscategorie.

We keken nog even naar de aflossingen en vertrokken nadien moe maar tevreden huiswaarts!

Vandaag rustdag want morgen ben ik terug aan de beurt. Veel succes!

Groetjes,
FloDinsdag 3 september - Peter

Ik ben maandag avond al naar Eindhoven vertrokken met Ingeborg (mijn grootste fan).  Rond 20.30 uur hebben we het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion betreden.

Wij werden daar naar het Promo dorp gezogen. De sfeer was geweldig, goede muziek, allemaal lachende sporters en vriendelijke Nederlanders.

Man, man, man (vrouw) wat een organisatie. Alles loopt gesmeerd daar. Je wordt er gewoon door overrompeld.

Na 5 minuutjes op de accreditatie te hebben gezeten, mocht ik officieel deelnemen aan het EK MASTERS 2013.

Even nog het Promo dorpje verkennen en dan naar het hotel Campanile 5 km verderop waar om 22.30 het licht in onze slaapkamer uitging. Kartonnen muren rondom, maar om 23 uur was het muisstil in het Hotel (boordevol Masters).

Opstaan om 8 uur, even wassen en om 9 uur ontbijten in het Promo dorp.

Rond 10 uur ben ik dan de kleedruimtes gaan opzoeken om vervolgens het trainingsdok in te duiken voor de opwarming. Net toen ik buitenging kwam Flo binnen voor de opwarming.

Na haar opwarming nog wat gedachten uitgewisseld over de wedstrijd en dan ben ik samen met Ingeborg op de tribune gaan zitten om te kijken naar de eerste wedstrijd van Flo 200 VS. Zij mag dan wel niet blij zijn met haar tijd van 4 sec boven haar besttijd,... het was wel indrukwekkend om te zien.

Om 13.05 was ik aan de beurt voor de 50 m schoolslag. Voor ik het wist stond ik met een gezonde portie zenuwen op de startblok. Take your marks, Beep! daar gaan we ...

Duiktechniek toegepast die Sybren mij nog net leerde de laatste week in Bornem en de eerste 25 m op techniek en kracht gezwommen, daarna progressief de slag frekwentie opgevoerd tot de laatste meter ... verdorie mijn laatste slag komt niet uit ! uitdrijven of slagske bij ? Ik koos voor het tweede maar moest eigenlijk voor het eerste gaan.

Tijd op het scorebord 34,87 sec. Ik was super blij. De beloning van het 6 weken harde werk was des te groter toen ik in de eindresultaten een 10e plaats zag in mijn leeftijdscategorie.

Rond 16 uur was het terug aan Flo voor de 100 vlinderslag (lees 100 meter sterven , voor mij toch) maar niet voor Flo. Haar leuze is “alles wat erbij komt moet er ook terug af” en dat deed ze ook. De 4
seconden die ze teveel gezwommen heeft op de 200 VS heeft ze eraf gedaan op de 100 vlinder. Neen Flo dat ligt alleen maar aan jezelf en niet aan het feit dat je potentieel zwemt in een snel bad.

Na nog wat aflossingen samen te hebben bekeken en wat aankoopjes in het Promo dorp zijn we tevreden huiswaarts gekeerd. Rusten voor de vrijdag 50 m VS en en de aflossing wissel.

Nog veel succes aan allen !!  en vooral ... GENIETEN !!! 

Sportieve groetjes,
Peter

We mogen voor Peter's race 50m schoolslag een Belgisch 50m-bad record in de categorie 50-55j noteren! Proficiat Peter!!
 
IMG_6713 (800x533) IMG_6802 (800x533)
IMG_6822 - kopie (800x533) IMG_6898 - kopie (800x533)
IMG_6909 (800x533)  IMG_6925 (800x533)
IMG_6953 (800x533)Donderdag 5 september - Flo

Hierbij mijn verslag van mijn wedstrijden van op het EK van donderdag 5/09. Het wordt een kort verslag aangezien we morgen een drukke dag hebben.Flo

De zon was stevig van de partij vandaag. In het zwemstadion was het draaglijker dan buiten. Vele zwemmers zochten verkoeling in het buitenbad.

Rond half twee zwom ik mijn eerste wedstrijd, nl 50 meter vlinderslag. Ik stond ingeschreven met 36.04. Ik verbeterde mooi mijn tijd en zwom 35.15. Met deze tijd was ik supercontent!

Mijn tweede wedstrijd, 100 meter vrije slag, zwom ik rond 17u15. Na een namiddagje puffen was ik blij dat ik het frisse water kon induiken. Ik verbeterde mijn inschrijftijd van 1.09.51
(tijd van klein bad). Met een nieuwe besttijd van 1.09.26 ben ik uiteraard zeer tevreden. Als afsluiter van de dag ging ik enkele keren van de glijbanen van het buitenbad, superleuk!

Ook Cedric verbeterde vandaag twee keer zijn tijd. Zijn verslagje volgt hopelijk snel.

Meedoen aan het EK was een fijne ervaring. Ik ben tevreden dat ik heb deelgenomen.

Nog veel succes op het EK!

Flo

1-5 september - Cedric

Dag iedereen,

Het waren topdagen wat weer betreft. Hier mogen we zeker niet over klagen. Het was niet warm maar heet.
Heel veel atleten hadden te kampen met deze hitte waaronder de Belgische masters.


Maar dat kon ons niet tegenhouden om volle petrol te gaan op onze zwemnummers.
 
Ik  was enorm onder de indruk van het zwemstadion  toen ik woensdagochtend arriveerde.
Een volgelopen stadion deed mijn haar al rechtkomen van verwondering.
Al snel kwam ik André Joos tegen waarmee ik in één van de 3 zwembaden sprong om op te warmen.
Na een klein uurtje was het dan zo ver.
50m Rugslag
Ik werd langs 2 kanten bekeken vanop 2m hoogte. Maar toch liet ik me niet kennen.
Juist niet onder de 30 sec, dus niet echt tevreden.
Na een namiddag puffen van de warmte was het tijd voor de 100m ss.

Goede start en veel te snel vertrokken in 34 sec. Terug in 40 dus slecht ingeschat. Al bij al niet slecht maar toch niet top.

Het moest gewoon beter gaan die 2de dag en met succes.

Op de 50m vlinder ging ik hard tekeer en won zelfs mijn reeks met juichend publiek. Zelfs mijn naam werd afgeroepen omdat ik de reeks gewonnen had.

Met een personal year best van 27.15  ben ik hiermee sterk 11de geworden.

Heet heet heet!!! 32 graden en bakken maar.

Laten we even afkoeling zoeken in het zwemstadion en een 56.6 zwemmen op de 100m vs.
Hier was ik enorm blij mee. 19de plaats

Overal top 20. Het was een geslaagd EK voor mij!!!

Bedankt iedereen voor de succeswensen!!

Tot volgende week op de training

Cedric

PS: Marc zal zijn werk hebben met de clubrecordsProgramma
Klik hier voor het programma.
Inschrijving
Klik hier voor een overzicht van de deelnemers.

BRABO website

logo

Partners SVAZ