Elk jaar weer, begin oktober gaan we met enkele masters naar het BK. Verschillende keren hebben we meegemaakt dat het weer er eentje was van 'als we maar niet een hele dag binnen hoeven te zitten'.   Ook dit jaar schitterend weer en wij dus op 6 oktober heel de namiddag binnen in het 50m-zwembad van Wachtebeke op jacht naar eremetaal.  In Verviers (een 25m-bad) een ander verhaal, op 13 oktober bij vertrek koud en guur regenweer. Eens terplekke bleek het in ons Duitstalig landsgebied ook al 'shönes wetter' te zijn. Terug van dat, het belette ons niet om er beide dagen stevig tegenaan te gaan;


Sybren; Ondanks de wat mindere trainingsarbeid de laatste tijd, zwemt Sybren toch treffelijke tijden: in 50m-bad een 2e besttijd zwemmen op 50 VS, maar hier 4e en net buiten het podium, een domper....  Ook in Verviers zwemt Sybren sterk. Een 2e seizoenstijd op 50 Vl en een seasons-best op de 100VS. Reden tot klagen? Neen toch?

Flo; Pikt in (bijna) elke race een medaille mee! Waar ze geen medaille zwemt, doet ze tot groot jolijt van  'de tabellenman' dan maar een clubrecordje.

Lieve; Zwemt enkel mee in Verviers. En Hoe!! In haar "jaar van de voorzichtige comeback" zwemt Lieve op de 100m R en op de 100m W respectievelijk even snel en sneller dan enkele jaartjes geleden. Gevolg; een knappe 2e en 3e plaats op dit BK.

Anja; Neemt een vlotte start met zilver op de 50R. Nadien bleek het 50m bad enorm lang te zijn op de 200VS. Over wat daarna op de 50m VS gebeurde mocht in alle talen gezwegen worden. Bij deze... vraag het haar zelf maar. In Verviers zette Anja haar zinnen op het CR op de 50m Vl (waarvoor iedereen nog vlinderslag techniektraining kreeg, ook hier kreeg ze haar zin). En met succes! Ze rond haar BK campagne af met nog enkele jaartijden op de 100m VS en W.

Marc; Ook bij hem doet opgestapeld trainingstekort zich voelen op een 200m VS ;-) Op de 50VS ging het beter met een verrassende 2e plaats als gevolg. Op de 100VS werd het CR van toen onzen Emiel nog een 50-jarig Emieleke was uitgezwaaid. Geen nood, het zal niet lang standhouden, en zo hoort het! Na wat technische raad van Peter valt er ook nog een JT uit de lucht op de 50m S.

Peter; Zwemt CR's in groot bad, dus hier is nog groeimarge. Hij 'probeerde' hier en daar nog eens iets en dat lukte allemaal vrij aardig, behalve op de wisselslag... en die startjes kunnen ook beter, daar zijn we het met z'n allen over eens. Geen nood echter, Peter zwemt in de zwaarste leeftijdscategorie (50-54j) telkens in de medailles en hij vult verder de CR-lijst aan... wordt vervolgd.

Als afsluiter zwommen Flo, Peter, Sybren en Anja nog een spannende aflossing 4x50W waarin een meer dan behoorlijke tijd werd gezwommen.

Zowel in Wachtebeke (terraskesweer) als in Verviers werd er aangenaam 'ge-rehydrateerd' met of zonder plaatselijk brouwsel (voor de liefhebbers). Supporters Yash, Tim en Anke werden gemist in Verviers maar waren er wel bij in Wachtebeke! Official Frank ondersteunde beide wedstrijddagen als... official (en Anja als personal coach). 'Peter's Buske' moest er in Verviers toch zijn en we mochten met z'n allen mee. Allemaal bedankt, jullie zijn je gewicht in eremetaal waard. In dit geval was dat dus 9x zilver en 3x brons. Ondertussen werd er iets opgevangen van een 3e dag masters BK te Charleroi...

BRABO website

logo

Partners SVAZ