Nov 03 2013
Klik hier voor de resultaten (volledig).
En hier voor de resultaten van onze zwemmers.
Ga zeker ook eens kijken op de clubrecords pagina !
Verslag
Met een kleine delegatie waren we in volle examenperiode afgezakt naar het traditionele Mol voor het langste van alle nummers: de 1500m.
De oorspronkelijke 10 ingeschreven zwemmers waren nog naar 7 gereduceerd: ziekte/blessure hadden Stijn, Jille en Maxim spijtig genoeg in de aanloop nog geveld. De overblijvers waren er niet minder gemotiveerd door, het is een avond vol knappe prestaties geworden!

Als eerste mocht Laura de spits afbijten. Hoewel de oorspronkelijke ambitie in de lijn lag van de eerder op het seizoen gezwommen 800m, bleek al snel dat door het vele blessureleed de verwachtingen vanavond voor haar moesten bijgesteld worden. De tijden van Laura waren niet voor de geschiedenisboeken, maar desondanks zwom ze de langste afstand op een rustiger tempo vlot uit. Ze finishte uiteindelijk in 22' 21", een tijd waar ze in goede vorm zeker ver zou onder blijven.

In de laatste reeks van de vrouwen was het aan Stephanie, die bij de lange afstand steevast present tekent. Na een vlotte start haalde ze de eerste helft van de wedstrijd vlot haar splittijden, maar verspilde jammer genoeg enkele krachten bij enkele slecht ingeschatte keerpunten. In het tweede deel kreeg ze het iets moeilijker, maar ze beet sterk op haar tanden om uiteindelijk mooi onder haar oude tijd te blijven in 19' 38", knap verbeterd!

Na een korte pauze mochten de mannen van start gaan, met in de eerste reeks debutanten Axel en Seppe. Beiden hadden een uitdagend schema naar hun verwachtingen op basis van de eerder gezwommen 800m, maar deze tijden waren duidelijk nog niet hard genoeg voor beide mannen...Axel zwom gemiddeld 1 seconde sneller per 50m, Seppe verpletterde de tegenstand in de reeks en bleef elke 50 maar liefst 2 seconden onder zijn schema. Axel kwam aan in een mooie 20'48", met een sterk einde (waardoor de trainers het stille vermoeden hadden dat Axel nog een beetje sneller kon :-)  ) Seppe bleef als een geoliede sneltrein onstopbaar op de finish afstormen; met een meegenomen besttijd op de 800m splittijd kwam hij aan in 17'46": een tijd die maar liefst anderhalve minuut verbeterde van het 17 jaar oude CR! Hiermee bleef Seppe zelfs onder het miniemen CR en scoorde hij maar liefst de volle 20 Rudolph punten... een topprestatie die bovendien een scherpstelling van het provinciaal record op de 800m en de 1500m opleverde.

20 minuutjes later stonden ook Matthias en Yoshi klaar om er tegenaan te gaan. Naar Seppe's voorbeeld gingen ook deze 2 heren strak onder hun schema van start. Als oudste bouwde Yoshi de logische voorsprong op, maar met een continue tred zwom ook Matthias ver onder de voorziene tijd. Hij tikte uiteindelijk aan in 19'04", en pakte hiermee ook zijn 2e Jonge Haai van het seizoen. Proficiat! Yoshi wilde hier echter niet voor onderdoen. Hoewel Yoshi de goede vorm op voorhand niet wou toegeven, was zijn wedstrijd één om u tegen te zeggen. Met een tempo en stijl die er o zo gemakkelijk uitzagen (maar hij heeft afgezien hoor) gleed Yoshi gestaag naar een volgende Algemeen Clubrecord: 16'41", waarmee Yoshi als eerste SVAZ-er onder de 17 minuten bleef. Een dikke proficiat, de jonge haai was daarnaast ook meer dan verdiend. Tenslotte wist Yoshi ook met deze prestatie de eerste plaats weg te kapen bij de mannen.

Als laatste mocht Yassin de wedstrijd mee afsluiten. Na al deze prestaties zat deze arme knaap met de nodige stresskes... broerlief was met zijn supertijd toch wel zorgwekkend dicht in de buurt van
zijn tempo gekomen! Daarom wilde Yassin niets aan het toeval overlaten: hij vertrok aan een stevig tempo, nipt boven zijn 400m en 800m besttijd, en trok ook steevast aan de leiding in zijn reeks. Door de snelle start moest hij weliswaar in het 2e deel van de koers lichtjes inboeten, waardoor de tweede zwemmer in de reeks stapje per stapje terug naast Yassin kwam. Wat volgde was een spannende eindstrijd, waarbij Yassin alles uit zijn kas moest persen om uiteindelijk in een tiendenstrijd aan het langste eind te trekken. Een knappe finish in 17'18", waarmee hij naast Yoshi als derde op het podium kwam en de avond met de zoveelste sterke prestatie afsloot.

Nogmaals een dikke proficiat aan alle deelnemers, waarbij de tabellen nog maar eens aan vernieuwing toe zijn!
Klik hier voor het programma.
Klik hier om te zien wie meezwemt.

Officials : Dirk Meuleman // Tim Marichal
Afgevaardigde :  -
Trainers : Sepp Meyers // Bernd Desfossés
Uitnodiging
Hier kan u vinden wie voor deze wedstrijd is uitgenodigd.
Info over wedstrijd
Datum : zaterdag 7 december 2013
Zwembad : Zwembad Den Uyt te Mol
Aanwezig zwembad : 17u00
Inzwemmen: 17u15
Start wedstrijd : 18u00
Uitnodiging
Uiterste uitschrijfdatum : vrijdag 8 november 2013.

Uitschrijven kan alleen met mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en cc naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!!!