Fotos
1500mJarnoFrederik
FrederikJille2
JilleAnkelienJilleSeppe
LunaWZ3
Verslag
Vrijdag 7 februari

Op vrijdagavond is het traditioneel de lange afstand. Er staan 6 wedstrijden op het progamma. 800 vrije slag voor de 12 jarige jongens en meisjes, 800 vrije slag voor de 13 en 14 jarige meisjes en ten ten slotte 1500 m vrije slag voor de 13 en 14 jarige jongens.

Voor SVAZ zal Seppe deelnemen aan de 1500 vrije slag.

Seppe stond ingeschreven met de snelste inschrijftijd en hij was duidelijk van plan dit ook zo te houden en de 1500 meter op zijn naam te schrijven.

Vanaf het startsignaal schoot Seppe uit de startblokken. Met een opening van 1.05 op de 1ste 100 meter was de toon gezet. Het zou een lange one-man show worden. Na 1000 lag Seppe ruim 100 meter voor. Even paniek bij de 1200 meter. Seppe voelde lichte steken in de zij opkomen. Maar na 3 badlengtes was het over en herpakte Seppe zijn tempo. Hij tikte aan in 17.57.21. Een verpulvering van het wedstrijdrecord. Deze eindtijd betekent ook nog een jonge haai op de 1500 meter vrije slag.

Daarnaast zwemt Seppe met zijn tussentijden op de 400 VS (4.38.83) en 800 VS (9.28.99) ook de limiettijden voor een jonge haai. Zijn tussentijd op de 800 VS is ook nog eens een verbetering van het clubrecord bij de miniemen.Zaterdag 8 februari (voormiddag)

Deze ochtend zou SVAZ vertegenwoordigd worden door volgende zwemmers/zwemsters

Seppe (100 SS)
Jarno (400 VS)
Frederik (400 VS)
Luna (100SS)
Ankelien (100 SS)
Jille (200 VLINDER)
Matthias (100 VLINDER)


Het is Seppe die als eerste in het water moet duiken. Hopelijk heeft hij de inspanning van gisteren goed verteerd. Hij start in de laatste reeks. Links en rechts liggen zijn grootste concurrenten. Sepp heeft met Seppe een duidelijke tactiek afgesproken. Rustig blijven in de eerste 50 meter en pas na het keerpunt de spurt beginnen inzetten. Dit was duidelijk de juiste tactiek. In een spannende eindsprint tikt Seppe als eerste aan in een eindtijd van 1.17.29. Tweede keer goud. Ook deze eindtijd is een jonge haai.

Na Seppe is het de beurt aan Jarno om aan te treden in de 400 vrije slag. Voor Jarno is het zijn eerste grote wedstrijd. Het is dan ook normaal dat hij heel zenuwachtig aan de start verschijnt. Jarno begint rustig aan zijn 400m. Hij kan dit tempo goed volhouden. In de laatste 100 meter haalt Jarno nog eens alles uit de kast. Uiteindelijk tikt hij aan in een tijd van 6.02.67. Jarno is tevreden met zijn tijd. Hij komt dan ook glunderend uit het zwembad.

Na Jarno is het de beurt aan Frederik om te starten in de 400m vrije slag. Net als Jarno begint Frederik redelijk rustig aan zijn 400m. Hij kan dan ook zijn tempo goed vasthouden. Hij zwemt gedurende de hele wedstrijd dezelfde tussentijden per 50 meter. In zijn laatste 50 meter weet hij er nog een sterke sprint uit te halen. Frederik tikt aan na 5.42.99. Dit is een verbetering van zijn grootbadtijd, maar blijft net boven zijn besttijd klein bad.

De volgende die moet starten is Luna. Net als bij Jarno is het ook voor Luna de eerste grote wedstrijd. En het kan dan ook niet anders dan dat ook bij haar de zenuwen zeer merkbaar zijn. Maar eens Luna in het water duikt, is hier niets meer van te merken. Luna blijft misschien net iets te lang op de startblok staan, maar weet dit al snel goed te maken. Na een goede 1ste 50 meter, weet zij het tempo goed vast te houden. Luna tikt aan na 1.46.41. Hiermee weet ze haar besttijd klein bad te verbeteren.

Ook Ankelien treedt aan op de 100 schoolslag. Ankelien hoopt op dit nummer een mooie prestatie neer te zetten. Ze start goed. Het tempo in haar reeks ligt verschroeiend hard. Ankelien probeert mee te gaan. Ankelien keert in 43.27. Het verval in haar tweede vijftig meter is net iets meer dan verwacht. Ankelien tikt uiteindelijk aan in 1.34.40. Hiermee weet zij net haar besttijd te verbeteren. Maar Ankelien is hier niet echt tevreden mee. Hopelijk kan ze dit snel vergeten en haar volledig weer opladen voor de volgende wedstrijd.

Als laatste meisje van deze ochtend is het Jille die kan starten in haar favoriete nummer, namelijk de 200 vlinder. Met de vierde inschrijftijd, zit er mogelijk ook voor Jille een individuele medaille in. In de eerste reeks wordt er echter al heel snel gezwommen. Jille laat zich hier niet door intimideren. Ze opent goed in 37.17. Ze weet tijdens de tweede en derde badlengte het tempo goed vast te houden.  In haar laatste badlengte probeert ze er nog een sprint uit te persen. Jille tikt aan na 2.50.53. Hiermee behaalt ze knap een tweede plaats (zilveren medaille) bij de meisjes 13 jaar.

Als laatste in de voormiddag is het Matthias die mag starten in de reeksen van de 100 vlinder. Voor Mathias heeft het noodlot weer toegeslagen. Ziek worden in de week voor de kampioenschappen. Mathias lijkt gerecupereerd, maar welke inpakt deze griepopstoot zal hebben, is afwachten. Matthias start dan ook voorzichtig. Hij keert na 36.11. In het tweede gedeelte is te merken dat de ademhaling niet optimaal is. Maar Matthias weet het tempo goed vast te houden. Hij komt aan in 1.17.28 Dit is een besttijd.

Na de 100m vlinder van Matthis zit het ochtendgedeelte erop.

Zaterdag 8 februari (namiddag)

In de namiddag komen Lana en Kato de SVAZ-klik versterken. Volgende wedstrijden staan voor onze SVAZ’ers op het programma deze middag.

Jarno (100 VS en 100 RUG)
Frederik (100 VS en 100 RUG)
Jille (100 VS en 400VS)
Seppe (200 VS)
Luna (200 VS)
Kato (200 VS)
Lana (200 VS)
Ankelien (200 VS)
Matthias (100 RUG)

Jarno is de eerste die van start moet gaan. Hij heeft duidelijk de smaak te pakken. De zenuwen al iets beter onder controle.  Hij schiet dan ook als een speer uit de startblokken. Hij sprint of zijn leven ervan afhangt. Na 50 meter keert hij in 36.06. Hopelijk kan hij dit tempo vasthouden. Op het einde van de tweede badlengte krijgt hij het toch wat moeilijk. Hij tikt aan in 1.16.78. Een knappe tijdsverbetering. Hij mag dan ook zeer tevreden zijn.

Ook Frederik start op de 100 VS. Net als Jarno start hij snel. Hij keert na 34.73 Tijdens de tweede badlengte kan hij het hoge tempo niet vasthouden. Misschien toch iets te snel gestart? Uiteindelijk tikt hij aan in 1.16.05. Een tijdsverbetering grootbad.


Ook Jille treedt aan in de 100 VS. Na haar zilveren medaille deze voormiddag leeft ze op een wolk. Jille start dan ook snel. De eerste 50 meter weet ze af te leggen in 32.87. Met een tweede goede 50 meter weet ze aan te tikken in 1.09.88. Net geen besttijd, maar wel onder de 1.10 in grootbad.

Na Jille is het weer aan Seppe. Ditmaal op de 200 VS. Seppe start met heel veel vertrouwen. Hij schiet dan ook uit de startblok of zijn leven ervan afhangt. Net als tijdens zijn 1500m zwemt
hij al zijn tegenstrevers naar huis. Hij tikt aan in 2.10.49. Dit is 6 seconden sneller dan nummer 2. Voor Seppe is het de derde individuele gouden medaille. Zijn eindtijd is ook een jonge haai.

De volgende zwemsters die mogen aantreden zijn Lana, Kato en Luna. Voor Lana en Kato is het net als bij Jarno en Luna de eerste keer dat ze aan de start komen van een grote wedstrijd. Als
afgevaardigde was dit dan ook sterk te merken. Meer dan tienmaal werd er gevraagd of ze al naar de oproepkamer mochten gaan om te starten. Telkens zeggen, dat er nog tijd genoeg is. Je kon duidelijk merken dat ook zij een beetje last van de zenuwen kenden. Toeval of niet, Maar Lana en Luna zwemmen naast elkaar en ook Kato zou aantreden in dezelfde reeks.

Lana en Kato zwemmen de hele wedstrijd quasi dezelfde tussentijden. Maar in de eindsprint heeft Kato toch net iets meer over dan Lana. Kato tikt aan in 2.50.74. Lana in 2.51.88
Luna is iets rustiger gestart en probeert het tempo goed vast te houden. Haar eindtijd is 3.02.06. Alle drie weten ze hiermee heel wat seconden af te doen van hun besttijd.

Ook Ankelien komt aan de start van de 200 VS. Ze start terug vol goede moed aan deze wedstrijd. Na 100 meter keert ze in 1.19.94. Ook tijdens de derde 50 meter weet ze hetzelfde tempo te
zwemmen. Nog een kleine eindspurt. Ankelien tikt aan in 2.42.78. Ook dit is voor haar een besttijd.

Matthias is de volgende. Ditmaal staat hij aan de start van zijn geliefkoosd nummer, de 100 meter Rug. Matthias is goed weg, een mooie onderwatertechniek. Hij keert na 36.09. In zijn tweede
badlengte kan hij het ritme vasthouden. Hij tikt aan in 1.13.63. Dit is een besttijd groot bad. Maar toch had Matthias net iets beter verwacht. Hopelijk gaat het morgen weer wat beter, want dan staat de 200 meter rug voor hem op het programma.

Jarno en Frederik zijn deze namiddag voor de tweede keer aan de beurt. Ditmaal op de 100 m Rug. Voor Jarno is dit zeker niet zijn lievelingsding. Hij zwemt een goede wedstrijd en tikt aan in
1.37.01.

Frederik heeft duidelijk meer zin in deze 100 meter rug. Hij weet te keren in 40.69. Frederik probeert dit tempo vast te houden. Hij tikt aan in 1.23.14. Een mooie tijdsverbetering grootbad.

Jille is de laatste die vandaag mag aantreden in een individueel nummer. Jille start op de 400m VS. Jille zwemt de gehele wedstrijd een tempo van net geen 40 sec per 50 meter. Ze tikt aan in
5.13.98 Met deze eindtijd heeft Jille ook haar A-tijd weten te zwemmen.

Na de individuele nummers zijn er ook nog vier aflossingsraces op het programma.

Bij de 4x100 wisselslag jongens 11-12 jaar is het Frederik die als rugzwemmer van start mag gaan. Tijdens een aflossing is het geweten dat een zwemmer steeds iets meer kan als anders. Ook
Frederik ondervindt dit. Hij zwemt zijn 100 m rug in 1.22.46. De hele wedstrijd is een spannende tweestrijd met de jongens van GOLD. Na een spannende eindsprint weten de BRABO jongens 11 en 12 jaar als eerste aan te tikken.  Een gouden medaille voor Frederik !
 
Ook Ankelien mag deelnemen aan de aflossing meisjes 11-12 jaar. Voor haar staat de 4X100 m VS op het programma. Ankelien start als derde zwemster. Ze tikt aan na 1.16.60. Samen met haar team strijden ze voor de derde plaats. Maar de voorsprong van het team van MEGA was net iets te groot. Een vierde plaats is nooit plezant. Maar toch goed gestreden.

Als laatste SVAZ-er is het Seppe die mag aantreden in het aflossingsteam 13-14 jarige en dit op de 4X100 VS. Het BRABO-TEAM wil er alles aan doen om ook hier de eerste plaats te pakken. Seppe start als tweede zwemmer. Hij zwemt zijn 100 m VS in 1.00.36 Ook deze wedstrijd is spannend tot de laatste meters. Uiteindelijk tikt het BRABO-Team als eerste aan. Voor Seppe is dit zijn vierde gouden medaille.

Na de vrijdag en zaterdag mogen we reeds een mooie balans maken van deze kampioenschappen.

SVAZ haalde 5 gouden en 1 zilveren medaille. Daarnaast wist iedereen zijn besttijden te verbeteren.

Hopelijk mogen we op dag 3 van deze Vlaamse Kampioenschappen evenveel moois verwachten.


Zondag 9 februari (voormiddag)

Hopelijk hebben alle zwemmers/zwemsters goed geslapen en zijn ze uitgerust voor de laatste dag enen mooi te presteren als de voorgaande. Deze ochtend waren alle zwemmers/zwemsters terug present met uitzondering van Jarno die geen wedstrijd had op zondagvoormiddag.

Volgende SVAZ’ers kwamen in actie op de volgende nummers:

Seppe (200 WISSEL)
Matthias (200 WISSEL en 200 RUG)
Frederik (200 RUG)
Luna (400 VS)
Lana (400 VS)
Kato (400 VS)
Ankelien (400VS)
Jille (100 VLINDER)

Bij het binnenkomen van het zwembad is er eventjes verwarring. Mogelijk dat de Vlaamse kampioenschappen niet zullen starten deze ochtend. In de nacht van zaterdag op zondag zijn namelijk vandalen het Wezenbergbad binnengedrongen en hadden het niet leuker gevonden dan een volledig vuilbak met bladeren in het zwembad te kieperen. Ook het starttoestel van de elektrische tijdsopname moest eraan geloven. De VZF-organisatie heeft dan met man en macht en met hulp van enkele zwemmers/zwemsters er alles aan gedaan om zoveel mogelijk van de bladeren uit het zwembad te scheppen. Al bij al is het inzwemmen slechts een tiental minuten later gestart.

Vandaag is het Matthias die de spits mag afbijten. Naast het feit dat hij de eerste zwemmer vandaag is, is het ook zijn veertiende verjaardag. Matthias start op de 200 Wissel. Matthias vertrekt goed. Zijn 50 vlinder gaat heel wat beter dan deze tijdens de wedstrijd van gisteren. De overschakeling naar de rug verloopt vlekkeloos. Tijdens de schoolslag, minst goede slag van Matthias, vertelt Matthias achteraf dat het toch zwaar begon te wegen. Maar met een ultieme eindsprint weet hij mooi aan te tikken na 2.42.74.

Na Matthias is het Seppe die in het water zal duiken. Seppe keert na 33.21. Seppe weet bij de rug zijn tempo goed hoog te houden. Een uitstekende 50 schoolslag. Maar tijdens de afsluitende 50 VS krijgt hij niet echt meer vaart in zijn zwemmen. Eerste tekenen van vermoeidheid? Hij tikt aan in 2.30.62

Deze tijd is wederom goed voor de 1ste plaats bij de 13-jarigen. Het is eveneens de zoveelste jonge haai die Seppe dit weekend zwemt.

De volgende die aan de beurt komt, is Frederik. Na zijn gouden medaille gisteren bij de aflossing, zweeft Frederik nog een beetje op een roze wolk. Frederik vertrekt tegen een goed tempo. Maar tijdens het keerpunt van de 100 meter twijfelt hij een beetje. Zijn keerpunt is niet volgens de regels. Na wat discussie tussen de officials aan de baan en het advies van een van de hoofdjuryleden is het verdict voor Frederik hard. Uitsluiting wegens foutief keerpunt. Maar de enige troost die Frederik toch moet meenemen is dat zijn eindtijd wel weer een mooie tijdsverbetering is.

Na de jongens is het nu tijd aan de meisjes om zich klaar te maken. Voor Luna, Lana, Kato en Ankelien is het de 400m VS. Luna vertrekt als eerste. Haar start is deze keer al iets beter. Achteraf hoor ik van de papa, dat ze gisteren toch wel heel nerveus was, maar dat ze vandaag al veel rustiger is. Luna weet tijdens de wedstrijd het tempo goed vast te houden en kan er tijdens de laatste vijftig nog een sprintje uitpersen. Ze tikt aan na 6.17.16. Een best-tijd groot bad.

Na Luna is het de beurt aan Kato en Lana. De twee zussen liggen daarbij ook nog naast elkaar in respectievelijk baan 7 en baan 8. Kato opent als snelste van de twee, maar Lana weet haar zus goed bij te houden. De eerste tweehonderd meter zwemt Kato lichtjes weg, Maar Lana weet tijdens het tweede wedstrijdgedeelte de achterstand te beperken . Tijdens de laatste vijftig meter heeft Lana net iets meer over als Kato. Maar Kato lag toch wat te ver voor. Kato heeft haar race dan ook zeer goed ingedeeld. Ze tikt zelfs aan in 5.59.22. Zus Lana tikt aan in 6.01.01.

Beide meisjes mogen zeer tevreden zijn van hun tijd. Voor Kato best-tijd groot bad. Voor Lana een absolute best-tijd.

Enkele reeksen later is het de beurt aan Ankelien.

Met een tempo van 45 seconden per vijftig meter, dat ze goed vasthoudt en een flinke eindspurt, tikt ze aan in 5.44.47. Wel een verbetering van haar grootbad tijd. Ankelien, misschien moet je tijdens je volgende 400m wedstrijd het risico durven nemen om sneller te starten en je niet inhouden de eerste 300 meter. Als je de tijd ziet van de laatste 50 meter, zit dit er volgens mij zeker in, zonder stil te vallen in de laatste meters.

Tijdens de 400 meters vrije slag heeft Matthias zich kunnen klaarmaken voor zijn 200m Rug. Matthias start zeer rustig aan zijn eerste 50 meter. Hij weet elke 50 meter zijn tempo op te trekken. In de laatste 50 meter nog een kleine eindspurt inzetten en aantikken in 2.35.14. Een best-tijd grootbad. Gezien de omstandigheden kan hij hier best tevreden over zijn.

Voor Jille is het deze ochtend lang wachten. Zij zwemt in de allerlaatste wedstrijd van deze ochtendsessie, namelijk de 100 m vlinder. Na haar schitterende prestatie van gisteren op de 200 vlinder is Jille super gemotiveerd om dit vandaag te herhalen. Jille gaat goed mee in haar reeks. Keert na 35.91 en kent weinig verval in haar tweede lengte. Ze komt aan in 1.16.83.

Zondag 9 februari (namiddag)

Het laatste wedstrijdgedeelte deze namiddag. Jarno komt het SVAZ-team weer vervolledigen.

Deze namiddag staan de volgende wedstrijden op het programma.

Luna (100 VS en 100 RUG)
Lana (100 VS en 100 RUG)
Kato (100 VS en 100 RUG)
Ankelien (100 VS en 200 WISSEL)
Jille (200 VS)
Jarno (200 VS)
Frederik (200 VS)
Seppe (200 SS en 400 VS)
Matthias (400 VS)

In de namiddag zijn het Lana en Luna die als eerste starten. Toeval of niet, maar ook zij liggen naast elkaar in de zelfde reeks. Lana schiet weg als een speer en keert na 36.23. Met een klein verval tijdens haar tweede lengte van de 100 VS tikt ze aan na 1.15.74. Met deze tijd wordt ze knap vijfdes bij de meisjes 11 jaar.

Luna vertrekt iets rustiger, maar kan het hoge tempo van Lana nog niet volgen. Haar verval tijdens de tweede vijftig is ook iets groter. Luna komt aan na 1.20.49. Voor beide dames zijn het zeer mooie tijdsverbeteringen.

In de volgende reeks is het de beurt aan Kato. Zij vertrekt niet al te snel en kan tijdens de tweede vijftig goed standhouden. Voor Kato betekent dit een eindtijd van 1.17.43. Ook voor haar een mooie tijdsverbetering.

Als laatste van de 11-12 jarige meisjes is het Ankelien die mag starten. Ankelien wil zeker beter doen als gisteren tijdens de aflossing. Ze vertrekt dan ook sneller tijdens de eerste 50 meter. Keert na 35.99 en ze kan haar verval tijdens de tweede vijftig meter beperken tot minder dan 3 seconden. Ankelien tikt aan in 1.14.60. Hiermee kan Ankelien best tevreden zijn.

Jille is de volgende die van start zal gaan in de 200 m VS. Jille is voor haar laatste wedstrijd nog altijd even enthousiast. Ik weet niet wat de trainer heeft meegegeven voor de start maar Jille neemt het risico om er volop tegen aan te gaan. Na 100 meter keert ze in 1.13.08. Ze weet het tempo vast te houden tijdens haar derde lengte wat meestal de moeilijkste is. Maar in haar afsluitende vierde lengte kan ze niet meer versnellen. Ze tikt wel aan na 2.31.66 Hiermee doet ze maar liefst 8 seconden van haar best-tijd groot bad af.

Jille je kan tevreden terugkijken op een schitterend kampioenschap met een zilveren medaille als kers op de taart voor de 200 vlinder.

Na de meisjes is het weer de beurt aan de jongens. Jarno en Frederik maken zich klaar om te starten in de 200 m VS. Jarno is gebrand om beter te doen dan de meisjes op deze afstand. Voor de start toch nog even polsen bij trainster Veerle hoe hij best deze 200m VS moet zwemmen. Moet ik gewoon 4 banen spurten, want dat is wel erg lang hoor. Trainster Veerle stelt hem gerust en vertelt hem dat hij gewoon elke vijftig meter moet versnellen. Met deze goed raad vertrekt Jarno toch als een raket op de 200m VS. Keert na 100m in 1.21.92. In de derde lengte krijgt hij het toch wat moeilijker, maar misschien iets ingehouden om in de laatste vijftig meter alles op alles te zetten. Jarno tikt aan in 2.48.26 Ook voor Jarno was dit zijn laatste wedstrijd. Jarno met 4 mooie tijdsverbeteringen mag ook jij terugkijken op een schitterend eerste Vlaamse jeugdkampioenschap. Zo blijven trainen en inzetten en wie weet sta jij ook ooit op dat podium.

Frederik is de volgende die zal starten. Hij start misschien iets te traag. Kan het tempo in zijn tweede en derde lengte wel vasthouden en weet nog te versnellen in de laatste vijftig meter. Frederik tikt aan in 2.44.12. Wat een best-tijd is voor hem.

Het is terug de beurt aan Ankelien. Zij neemt deel aan de 200 wissel. Tijdens haar openingslengte van de 50m vlinder kan ze niet in een goed tempo geraken. De vijftig rug gaat ze wel goed mee. De 50 schoolslag is dan net iets te traag voor haar, maar in de afsluitende vijftig VS weet ze er toch nog een sprint uit te halen. Ze tikt aan in 3.06.36. Is het de vermoeidheid, of toch een beetje ingehouden voor de nog komende aflossing?

Seppe is de volgende die van start moet gaan en dit op de 200 schoolslag. Gaat deze wedstrijd even spannend worden als de 100m schoolslag. Een ding is zeker, nu liggen de medaille-kandidaten niet in dezelfde reeks. Seppe heeft van Sepp duidelijk meegekregen dat hij lang moet zwemmen en pas in de laatste 50 meter zijn sprint inzetten. Seppe voert deze raadgeving perfect uit en tikt aan in 2.44.27. Voor Seppe is dit zijn vijfde individuele gouden medaille. De zoveelste jonge haai.

Voor de 100 rug bij de meisjes 11-12 jaar zijn Lana, Luna en Kato weer van de partij. De meisjes doen het er precies om, maar nu liggen Luna en Kato naast elkaar in de baan. Voor alle drie is het de laatste wedstrijd van dit kampioenschap. Ze geven er dan ook een ferme lap op. Luna is deze keer snel weg. Ze zwemt een puike 100 rug en tikt aan na 1.34.12. Voor Kato is dit net iets te snel, maar kan toch goed aanklampen. Zij tikt aan in 1.36.02.

Lana start in de daarop volgende reeks. Ook Lana weet dat dit haar laatste wedstrijd is en geeft haar volledig. Zij tikt aan in 1.33.44

Lana, Luna en Kato ook dit was het einde van jullie eerste en hopelijk niet laatste Vlaamse kampioenschap. Jullie kunnen net als Jarno terugblikken op een schitterend kampioenschap met allemaal mooie tijdsverbeteringen.

Als laatste zwemmers op de individuele nummers zijn het Matthias en Seppe die nog aantreden in de 400m VS. Matthias moet als eerste vertrekken. Naar gelang de wedstrijd vordert, komt Matthias er beter door. Ondertussen heeft hij nog wat extra supporters erbij gekregen. Matthias weet tijdens zijn 400m een strak tempo aan te houden. Tijdens de laatste 100 meter versnelt hij zelfs nog. Met een goede eindspurt, tikt hij aan na 4.58.62. Een knappe best-tijd.

Als laatste individuele zwemmer is het de beurt aan Seppe. Seppe is gebrand om ook hier de eerste plaats te nemen. Maar de vraag is alleen of de vermoeidheid niet gaat doorwegen. Seppe start vol goede moed aan zijn 400 m. Hij opent misschien iets te snel, maar weet toch goed het tempo vast te houden. Hij tikt aan in 4.34.43. Zijn zesde individuele gouden medaille is een feit.

Als afsluiter van deze kampioenschappen zijn er nog 4 aflossingskoersen. In drie van deze vier wedstrijden treden SVAZ zwemmers aan in de BRABO-teams.

Frederik start als derde in de 4x100 Vrije Slag 11-12 jarige.

Ankelien mag als slotzwemster deelnemen in de 4x100 wissel 11-12 jarige.

Matthias en Seppe nemen dan nog deel aan de 4X100 wissel 13-14 jarige. Matthias neemt de rugslag voor zijn rekening en Seppe de Schoolslag.

Het is eerst de beurt aan Frederik. Kan het benjamin jongensteam hetzelfde doen als gisteren en als eerste aantikken. Het is in ieder geval een spannende strijd. Heel de tijd zwemt het BRABO-team in het spoor van het MEGA-team. Frederik heeft als derde zwemmer laten zien dat hij in het team behoorde. Met een tijd van 1.12.97 zwemt hij maar liefst 3 sec sneller dan zijn individuele tijd. Hierdoor zit een eerste plaats er nog steeds in als de slotzwemmers in het water duiken. In de laatste meters wordt het nog echt spannend. Ook GOLD is zich komen roeren in de debatten. Uiteindelijk wordt het BRABO-team nog knap derde.

Proficiat Frederik, met nog een bronzen medaille in deze aflossing kan je tevreden terugblikken op een mooi Vlaams kampioenschap met heel wat best-tijden en hier bovenop twee medailles in de aflossing (goud en brons)

Nu is het de beurt aan het BRABO-meisjesteam 11-12 jarige in de 4X100 Wissel. Hopelijk kunnen zij vandaag beter doen dan de vierde plaats van gisterenavond. Onze Ankelien zal de vrije slag voor zich nemen. Heel de wedstrijd liggen de BRABO-meisjes in tweeede-derde positie. Ankelien moet als slotzwemster deze positie trachten te houden. Ze geeft zich volledig en tikt aan als derde. Een knappe bronzen medaille voor het BRABO-meisjes team.

Ankelien aan deze medaille heb je zeker je steentje bijgedragen. Het is een mooie bekroning op een heel goed weekend. Laat het een motivatie wezen voor de toekomst.

Als laatste wedstrijd is het nog de 4X100 Wissel bij de 13-14 jarige. Matthias, als rugzwemmer, mag starten. Seppe neemt de schoolslag voor zich. Als het startsignaal gegeven is, schiet Matthias weg. Hij zwemt een heel goede 100 rug en weet zelfs beter te doen dan zijn individuele rugnummer. Seppe duikt in het water. Zijn slag is korter dan anders, maar in de strijd om de eerste plaats geeft hij zich volledig. Maar de baan naast hun van FIRST is de schoolslag zwemmer duidelijk sneller. Hopelijk kan het geslagen kloofje gedicht worden door de vlinderslag en vrije slag zwemmer. In een ultieme eindspurt komen we net een dikke seconde tekort voor de eerste plaats. Maar proficiat Matthias en Seppe met het behalen van de zilveren medaille. Voor Matthias is het de kers op de taart voor zij verjaardag.

Kort samengevat kan SVAZ terugblikken op een geweldig Vlaams jeugdkampioenschap. Er zijn maar liefst 7 individuele en 6 medailles gezwommen bij de aflossingen.

Onder deze medailles is het maar liefst 8 keer goud, 3 keer Zilver en 2 keer brons.

Er zijn dit weekend enkel maar best-tijden gezwommen.

Als slot wil ik toch ook een woord van dank richten tot de trainers van WZ3-WZ2 en WZ1. Want zonder hun dagelijkse inzet en gedrevenheid zou het niet waar zijn dat deze kampioenschappen voor SVAZ zo succesvol zijn geweest.

Ook de morele steun van de aanwezige ouders voor de zwemmers heeft zijn invloed.

En als laatste wil ik ook de trainingsmakkers van WZ1-WZ2-WZ3, die niet mochten deelnemen, aan deze Vlaamse jeugdkampioenschappen bedanken. Zonder hun aanwezigheid op trainingen zou het voor deze 9 zwemmers niet altijd zo leuk zijn om te komen trainen.

Tim Marichal

Resultaten
Resultaten SVAZ 

Resultaten Zaterdag Voormiddag 8 februari

Resultaten Zaterdag Namiddag 8 februari

Resultaten Zondag Voormiddag 9 februari

Resultaten Zondag Namiddag 9 februari


Opgelet !

De uren van inzwemmen en wedstrijd zijn gewijzigd.

Zaterdag en zondag voormiddag :
Aanwezig : 7u20 // Inzwemmen : 7u30 // Start wedstrijd : 8u30

Zaterdag en zondag namiddag :
Aanwezig : 11u50 // Inzwemmen : 12u00 // Start wedstrijd : 13u00

Inschrijving
Klik hier om te zien wie ingeschreven is.  (laatste aanpassing :  23/1/2013)
Uitnodiging
Klik hier om te zien wie uitgenodigd is voor deze wedstrijd.

Officials : - // Dirk Meuleman (ZA AM)·// Frank Van Limbergen (ZA PM) // Frank Van Limbergen (ZO AM) // Dirk Meuleman (ZO PM)

Afgevaardigde : Tim Marichal // An Bastiaansen

Trainers :
·· Vrijdagavond : Sepp Meyers
···Zaterdag voormiddag : Veerle Mampaey // Mathias Van den Eynde //Filip Rigo
·· Zaterdag namiddag : Veerle Mampaey // Mathias Van den Eynde // Filip Rigo
·· Zondag voormiddag : Steven Molkens // Mathias Van den Eynde
 · Zondag namiddag :  Steven Molkens // Mathias Van den Eynde // Filip Rigo

Info over wedstrijd
Datum: vrijdag, zaterdag en zondag 7, 8 en 9 februari 2014
Zwembad Wezenberg - Antwerpen

Vrijdag 7 februari 2014 :

Aanwezig zwembad : 18u20
Inzwemmen: 18u30
Start wedstrijd : 19u30


Zaterdag 8 februari 2014 :

Aanwezig zwembad : 7u50 // 12u50
Inzwemmen: 8u00 // 13u00
Start wedstrijd : 9u00 // 14u00


Zondag 9 februari 2014 :

Aanwezig zwembad : 7u50 // 12u50
Inzwemmen: 8u00 // 13u00
Start wedstrijd : 9u00 // 14u00

Wedstrijden 1 tem 6 gaan door op vrijdag avond.
Wedstrijden 7 tem 16 op zaterdag voormiddag.
Wedstrijden 17 tem 30 op zaterdag namiddag.
Wedstrijden 31 tem 40 op zondag voormiddag.
Wedstrijden 41 tem 54 op zondag namiddag.
  
http://zwemfed.be/vlaamse-jeugdkampioenschappen
Uitschrijven

Afmelden enkel via e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met cc aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  met vermelding van datum en naam van de club.
Niet afmelden is ingeschreven !!!

Uiterste afmeldingsdatum :maandag 23 december 2013

BRABO website

logo

Partners SVAZ