Sep 22 2015

Wie is Wie?

 

Iedere maand zullen we enkele van onze vrijwilligers de revue laten passeren. Zonder de inzet van deze mensen kunnen wij de werking van onze club niet garanderen. Voor deze eerste aflevering stellen we graag Yassin El Yousfi, de nieuwe trainer van onze WZ2 zwemmers,  en An Poelmans, onze penningmeester en secretaris van de zwemschool, aan jullie voor.

 

Yassin Yassin is de nieuwe trainer bij onze WZ2 zwemmers. Hij was daarvoor als wedstrijdzwemmer bij onze club actief en maakte ook deel uit  van het Brabo jeugd-team. We kunnen dus zeggen dat Yassin een aardig stukje kan zwemmen en nu deze kennis wenst over te brengen  naar onze zwemmers. Op de vraag waarom hij trainer is geworden kan Yassin kort zijn. De combinatie competitiezwemmen en zijn  studies voor Industrieel Ingenieur zijn moeilijk te combineren. Als trainer kan hij nu wel zijn zwempassie combineren met de  schoolwerkzaamheden en is hij supergemotiveerd. 

 

 We treffen Yassin aan de rand van het zwembad waar hij onze WZ2 zwemmers aan het trainen is. 27 september is de eerste wedstrijd  van zijn groep en ook hij kijkt er enorm naar uit. Aan zwem-inzet geen gebrek op de training, echter is het voor hem moeilijk in te  schatten hoe sterk de concurrentie zal zijn bij het seizoensbegin. Deze eerste wedstrijd laat ons toe de zwemtijden te gaan vergelijken en  de zwemmers in een wedstrijdsituatie te gaan observeren.

 

 "Als trainer droom ik ervan om zoveel mogelijk van mijn zwemmers te zien opgroeien tot heel goede zwemmers die mee kunnen dingen op minstens een nationaal niveau, zwemmers waar rekening mee gehouden moet worden als ze op een wedstrijd aankomen" weet hij te vertellen. Hij hoopt zijn liefde voor de sport over te dragen aan zijn pupillen en plezier te beleven aan het zwemmen, "het mag geen verplichting worden".

 

Zijn favoriete zwemstijlen zijn schoolslag en wisselslag. Zijn favoriete zwemmer is "Ryan Lochte". Het gemakkelijke antwoord zou natuurlijk Michael Phelps zijn. Echter Lochte was niet het natuurtalent en heeft echt moeten werken voor zijn plek aan de top en door hard te trainen en volle overgave aan zijn sport is dit ook duidelijk gelukt. "Het lijkt mij ook een man die veel plezier beleeft aan zijn sport en er vol voor gaat", helemaal zoals Yassin.

 

Yassin hoopt dat zijn zwemmers hem als "Enthousiaste trainer" zullen zien. Een korte rondvraag onder zijn zwemmers beaamt dit zeker. Daarnaast is hij ook de "drink-coach" zoals de groep hem noemt door iedere training de zwemmers te verplichten hun drinkbus leeg te drinken. 

 

An is onze penningmeester en secretaris zwemschool. In het dagelijkse leven is zij Client Energy manager bij Schneider Electric waar zij bedrijven adviseert anpin hun energie-aankopen. Daarnaast is zij gehuwd en mama van Jolien (Snoeken) en Amelie (WZ2). Naast het zwemmen is An haar andere sportpassie het lopen. Geregeld neemt zij deel aan loopwedstrijden als Citta Urban Trail of 10 Miles. Momenteel is zij aan het trainen om haar eerste halve marathon succesvol af te werken. Sportief kunnen we An dus zeker noemen, naast zwemmen en lopen zal je haar ook niet betrappen om te luieren op het strand, eerder avontuurlijke vakanties zijn aan de orde. "Deze zomer hebben we als gezin de Luberon rondgefietst, van camping naar camping, waarbij we een 330km al fietsend hebben afgelegd en 3.000 hoogtemeters overwonnen".

 

Als bestuurslid heeft zij ook wel haar bezigheid. Iedere maand komt het bestuur samen om de dagelijkse werking en activiteiten te bespreken. "Ikzelf volg onze clubfinancien op en beheer de zwemschool-administratie" weet An ons te vertellen. Vorig jaar hebben we beslist om ons financieel boekjaar aan te passen en dit het zwemseizoen te laten volgen. Dit was met name voor de zwemschool belangrijk om het lidmaatschap met andere naschoolse activiteiten te laten samenvallen, mede op vraag van onze leden. Dit betekent dat ik op dit moment druk bezig ben om de boekhouding van het vorige seizoen af te ronden. Nadien beginnen de voorbereidingen voor onze 1-november wedstrijden.

 

Als we vragen wat haar favoriete zwemstijl is antwoord An resoluut vlinder, " ik vind dit een prachtige zwemslag om naar te kijken echter niet om zelf te zwemmen. Ik hou het zelf liefst bij schoolslag".  

 

 

Vooruitblik!

week van de official

 

Volgende maand is het de beurt aan enkele van onze officials. Alle sportclubs vieren van 3 tot 11 oktober "de week van de officials" en lijkt het ons gepast om een aantal onder hen even in de spotlight te zetten. 

 

 

Steun ons: koop via Trooper!

banners 04

Partners SVAZ

BRABO website

logo