Wedstrijdverslag WZ2 - VWZ Startwedstrijd te Boom 27 september 2015

 

WZ2 seizoen 2015-2016
Vandaag stond de eerste wedstrijd van het seizoen op het programma. Acht zwemmers van WZ2 mochten een eerste keer dit seizoen laten zien wat ze waard zijn. Hopelijk zijn volgende keer alle zwemmers van WZ2 op post! 

 

Eerste wedstrijd, een opwarmertje voor de rest van het seizoen, dus we zoeken het niet te ver. Boom was the place to be vandaag. Niet onmiddellijk het lievelingsbad van vele zwemmers maar iedereen was zeer gemotiveerd en opgewekt dus er is zeker niet al te veel geklaagd geweest.

Voor de jongste zwemmers, Amelie, Zita en Yani stond er een 100 SS en een 100 VS op het programma. Voor de iets minder jonge zwemmers stond er een leuke 400 VS en een 100 VS op de planning.

 

Yani zwom een sterke tijd op de 100 VS, met een mooie 1:29,93 verbeterde hij zijn tijd en zwom hij onder de door hemzelf vooropgestelde 1:30,00 . Hiermee behaalde hij ook een bronzen medaille! Spijtig genoeg kon Yani dit niet doortrekken in de 100 SS, hierbij tikte hij met 1 hand aan bij het keerpunt en werd hij uitgesloten. Een goede les voor de volgende wedstrijden!

 

Zita haar eerste wedstrijd is ook heel goed verlopen, ze zwom een heel degelijke 100 VS waarna trainer en zwemster samen hebben overlopen wat goed en minder goed was. Volgende keer kunnen we dus nog beter verwachten ;) Ook Zita mocht 100 SS zwemmen waarin ze haar eerste medaille behaalde van het seizoen. Eerste wedstrijd en onmiddellijk een Bronzen medaille mee naar huis mogen nemen. Heel knap!

 

Amelie had haar zinnen gezet op het clubrecord van de 100 meter VS. Zo op het begin van een nieuw seizoen is dit spijtig genoeg nog niet gelukt. Ze zwom een mooie 100 VS om het seizoen mee te starten en behaalde hier een gouden medaille! Op de 100 SS verbeterde ze ruim haar tijd met bijna 3 seconden en zwom hiermee opnieuw naar een gouden medaille! Proficiat Amelie! Als we zo hard blijven werken zit dat clubrecord er zeker en vast in!  

 

Ook voor Fleur was het de eerste echte wedstrijd. De nodige zenuwen waren dus zeker en vast aanwezig. Fleur zwom een zeer degelijke 100 VS, ze vertrok zeer stevig en heeft dit goed doorgetrokken in de 2de 50 meter. Een eerste keer 400 meter zwemmen is niet altijd even gemakkelijk. Dit ondervond Fleur ook. Ze zwom een tijd waar ze zelf niet volledig tevreden mee was maar met deze basis kunnen we zeker verder werken dit seizoen om nog een heel stuk van deze tijd te kletsen. Mits we samen goed werken aan Fleur haar techniek komt dit zeker en vast in orde! Goed gezwommen Fleur!

 

Voor Ignace en Manuel is het seizoen zeer goed begonnen. Ze zijn al zo onafscheidelijk op training dat ik automatisch over beiden tegelijk begin te schrijven… Ook mochten ze het in elke wedstrijd tegen elkaar opnemen. Beiden verbeterden ze hun tijden op de 100 VS en 400 VS waarbij Ignace net voor Manuel aantikte op de 100 VS. Hierna wou Manuel duidelijk revanche, hij tikte dan ook net voor Ignace aan op de 400 VS. Een gezonde portie concurrentie tilt ze beiden naar een hoger niveau. ;) Goed gezwommen jongens! Dan zijn die straf oefeningen op training toch niet voor niks geweest! ;)

 

Ook bij Dali en Caro begint er een lichte onderlinge concurrentie te ontstaan. Caro zwom een vrij goede 100 VS om het seizoen mee te starten, dit zal zeker nog verbeteren als we meer gezwommen hebben! Voor Dali was het de eerste officiële wedstrijd en ze had er duidelijk zin in. Op de 100 VS snelde ze naar een heel mooie tijd en pakte ze een gouden medaille! Met de tips die mooi uitgevoerd werden tijdens het loszwemmen na de wedstrijd ben ik er zeker van dat ze zelfs nog sneller kan! Daarna was het de 400 VS, onze madam van de lange afstand:  ‘Caro’,  kon hier laten zien wat ze waard was en verbeterde haar tijd met om en bij de 3 seconden. Zeer mooi gezwommen van Caro!  Ook Dali snelde naar een bijzonder goede tijd en pakte een zilveren medaille op de 400 VS, een heel mooie eerste wedstrijd voor Dali!

 

Op naar de volgende wedstrijd, volgende week, onmiddellijk in groot bad!

Yassin

 

boom 4   boom 5   boom 2  

BRABO website

logo

Partners SVAZ