Okt 04 2015

Deel 1 van de B-Races (namiddag) in het Wezenberg zwembad te Antwerpen, Zaterdag 3 Oktober 2015.

 

 

Voor sommige de eerste wedstrijd in groot bad, voor anderen een blij weerzien met het 50 meter lange zwembad. We begonnen onze dag goed, iedereen was mooi op tijd, heel gemotiveerd en vol energie. Perfect om er een mooie wedstrijd van te maken!

 

Na goed te hebben ingezwommen begon de dag met 400 meter voor onze jongste zwemmers : “Merel”, “Yani”, “Zita” en “Amelie”.

 

Van dit viertal waren het Yani en Zita die de spits mochten afbijten. Vol goede moed doken ze het water in, spijtig genoeg was een andere zwemmer net iets te vroeg in het water gedoken waardoor iedereen moest stoppen met zwemmen. Zita werd mooi tegengehouden door de afgelaten koord maar Yani was wat te snel voor de kamprechters die de koord dienden af te laten. Hij zwom dan ook al een hele lengte voor hij werd tegengehouden…

 

Door dit foutje werd de reeks van Yani en Zita dan maar een reeks naar achter geschoven waardoor het Amelie en Merel waren die als “eerste” het water in mochten duiken. Ze zwommen beide een heel mooie 400 meter waardoor er ook een heel pak van hun besttijd gedaan werd. Goed gezwommen meisjes! Daarna was het dan toch de beurt aan Yani en Zita, ook het 2de deel van ons viertal zwom een zeer goede wedstrijd, beide deden ze een heel stuk van hun tijd en de aandachtspuntjes die opgemerkt werden tijdens de wedstrijd zijn genoteerd voor op de komende trainingen ;) Dat ging heel goed die 400 meters, na de wedstrijd nog een goed stukje los zwemmen en dan konden onze kleinste naar huis om uit te rusten voor dag 2.

 

Vervolgens begonnen de 3 oudere meisjes aan hun 100 meter rugslag, niet onmiddellijk de makkelijkste slag. desondanks zwommen de meisjes: Dali, Fleur en Caro een meer als behoorlijke wedstrijd waarbij ze alle 3 een zeer goede tijd neerzetten. We hebben een paar zeer goede keerpunten gezien, altijd leuk als het oefenen op training ook loont! 

 

Zelfde afstand, zelfde slag, nu voor de 4 jongens: Luka, Ignace, Manuel en Glenn mochten ook 100 meter rugslag zwemmen. Stuk voor stuk hebben we mooie tijden kunnen opschrijven, de ene al wat mooier gezwommen als de andere maar weer nemen we de aandachtspuntjes die we hier opmerken zeker mee naar de trainingen en de wedstrijden die komen. We kunnen zeker tevreden zijn over onze 4 “mannen”.

 

Om de eerste wedstrijddag van het weekend af te sluiten zwommen Dali, Caro, Fleur, Glenn, Ignace, Manuel en Luka nog 200 vrije slag. Geen makkelijke afstand dus er werden duidelijk richtlijnen meegegeven. 100 meter snel maar vlot, 50 meter een heel sterk tandje bijsteken en de laatste 50 volledig “kapot gaan”. Maar natuurlijk altijd mooi blijven zwemmen. Deze richtlijnen werden door zowat alle zwemmers zo goed mogelijk uitgevoerd wat resulteerde in zeer goede tijden, Voor de nieuwe zwemmers een heel sterke tijd om mee te starten en voor de “anciens” een heel mooie tijdsverbetering. Degene die nog niet voldoende “kapot zijn gegaan” in de laatste 50 meter hebben het zeker mogen horen en gaan dus volgende wedstrijd nog veel meer laten zien wat ze in hun mars hebben.

 

Deze 200 meter vrije slag was zeker een heel goede wedstrijd waarbij iedereen heeft laten zien dat ze in staat zijn om na te denken tijdens hun wedstrijd en alles te geven, hier kunnen we heel tevreden over zijn! 

 

Op naar Deel 2, Yassin 

BRABO website

logo

Partners SVAZ