WZ1 - wedstrijdverslag Prov. kampioenschappen van 18 oktober 2015 / Wezenberg zwembad

 

Tijdens de laatste dag van het Provinciaal Kampioenschap van Antwerpen konden onze zwemmers van WZ1, ondank dat het vroeg op het seizoen is, reeds mooie resultaten bij elkaar zwemmen. Er werden niet minder dan 13 persoonlijke rekords (groot bad) gezwommen, met als extra beloning 8 individuele en 2 aflossing podium plaatsen.

 

We overlopen even onze deelnemers:

 

Yoshi voelde zich niet opperbest, een luchtwegeninfectie sinds donderdag, resultaten waren dan ook niet wat het al moest zijn. Maar met een 30.29 op de 50 rug en een 1.05.51 op de 100 vlinder kon hij toch nog 2x een 2de plaats veroveren bij de senioren. De tijden bleven nog ver van zijn persoonlijke besttijden, hier zal dus de komenden weken nog hard aan gewerkt moeten worden. Trainen is de boodschap!

 

Bij Axel begint het conditieniveau al op een goed peil te komen, op de 50 rug zwom hij net boven zijn tijd van het BK, 34.05. Maar op de 200 vrije slag kon hij reeds 1,5 seconden van zijn besttijd groot bad afdoen en zette met 2.12.74 een mooie tijd neer.

 

Jille had de zware opdracht om de teleurstellende resultaten van het eerste weekend Provinciale Kampioenschappen van 2 weken geleden te counteren. Ze zwom nog geen besttijden deze laatste dag, maar kon op haar beide nummers haar persoonlijke rekords tot op minder dan 1 seconde benaderen. Dat is op 2 weken tijd een serieuse vooruitgang en we voelen dat de komende weken er meer in zit! Op de 50 vrij zwom ze 29.47 en werd ze net 4de, op de 200 wissel was haar tijd van 2.41.58 goed voor een 2de plaats en mocht ze op het podium verschijnen.

 

Nik mocht op deze laatste dag van het PK aantreden op 1 nummer, namelijk de 50 rugslag. Hij zwom dit zeer mooi en nam vanaf in het begin van de wedstrijd de leiding van zijn reeks, hij kon zijn tijd verbeteren met maar liefst 2.5 seconden. Hij bracht zijn persoonlijk rekord op 36.71.

 

Jarno zwom zich voor de 2de keer dit weekend naar een 4de plaats op een vrije slag nummer, zowel op de 400 als nu op de 200 vrij werd hij 4de. Jarno kon zijn persoonlijk rekord verbeteren en bracht zijn tijd op de 200 vrij naar 2.31.87, moest Jarno nu beter letten op de technische afwerking van zijn slag en zeker aankomst, had er veel meer ingezeten. Ook op de 50 rugslag kon hij zijn persoonlijk record brengen naar 40.09.

 

Seppe zwom dit weekend 1 maal, maar het was dan wel de 800 vrije slag. Hij zwom van in het begin mee aan de leiding met de kopgroep die uit 3 zwemmers bestond. Hij kon zijn besttijd van deze zomer (tussentijd 1500 vrije slag) net niet halen, hij zwom 8.55.38 en miste die tijd met 3 hondersten. Spijtig dat hij de week ervoor net ziek was geweest anders zat er waarschijnlijk meer in! Deze tijd was ruimschoots voldoende om zich tot provinciaal kampioen te kronen met 41 seconden voorsprong op de 2de.

 

Matthias komt ook beetje bij beetje op het peil dat we van hem mogen verwachten, met 2 besttijden kon hij zijn provinciaal kampioenschap positief afsluiten. Op de 200 vrije slag zwom hij 2.12.17 en kon zo zijn tijd 1.5 seconden verbeteren, net als op de 50 rug waar hij de tijd 61 hondersten aanscherpte tot 31.35 en een 3de plaats kon bemachtigen.

 

Stephanie die met aanhoudend schouderprobleem worstelt, kon  op haar beide te zwemmen nummers toch sterke tijden neerzetten. Op de 50 vrije slag, niet haar sterkste nummer, vertrok ze zeer snel en kon door haar krachtige zwemmen een tijd neerzetten van 30.49 wat amper 10 hondersten boven haar besttijd was. Op de 200 wisselslag kon ze de tijd van haar vorig BK bijna evenaren, ze zwom 2.39.66 wat minder dan een seconde trager was dan deze zomer. Met deze tijd kon ze de 2de plaats bemachtigen.

 

Ankelien kreeg vandaag de 100 rug en schoolslag gepresenteerd, beide koersen werden heel mooi gezwommen en er kwamen al zeer mooie tijden op het scorebord. Op de 100 rugslag waar de start letterlijk in het water viel, op haar rug gevallen en geen onderwater kicks kunnen geven, kon ze door haar sterke zwemmen toch bijna haar besttijd van deze zomer evenaren, ze zwom 1.16.81 wat maar 38 hondersten trager was. Op de schoolslag leverde ze een mooie prestatie en werd de tijd van deze zomer verpulverd tot 1.25.87 wat 2.5 seconden sneller is!

 

Kato kon op haar beide nummers zowel besttijden klein als groot bad neerzetten, wat op zich al een zeer mooie prestatie is! Op de 50 vrije slag zwom de toch wel meer lange afstand zwemster een zeer mooie 31.50 iets meer dan 2 seconden van haar tijd. Op de 100 rug deed ze deze prestatie nog eens over en deed ze van haar besttijd bijna een seconde af!

 

Lana kon net als haar zus Kato 2 maal schitterende besttijden tijden neerzetten. Op de 50 vrije slag flirte Lana met de 30 seconden grens, maar ze bleef er net boven, namelijk 30.07 wat een tijdswinst van 82 hondersten inhield en daarmee een 1ste plaats zwom en een clubrecord bij de 11-12 jarigen. Haar trainster Ine is wel een clubrecord minder rijk, proficiat Lana! De 100 rugslag zwom ze eveneens weer een mooie tijd en bracht ze haar besttijd naar 1.24.60 wat rui 2 seconden beter is.

 

Jannes kon tijdens zijn eerste zwemwedstrijd weekend nog niet laten zien dat de vorm in de goede richting aan het gaan is. Op de 50 rugslag zwom hij wel bijna een besttijd met 39.10, dit had nog wel beter geweest moest hij het tempo en stijl van de eerste halve lengte kunnen aanhouden. Tijdens de 200 vrije slag waarop hij de eerste 100 in een mooi tempo zwom, kreeg hij de 3de 50 een klop van de hamer, zijn tijd 2.27.31 wat toch nog ruim 4 seconden boven zijn besttijd is. Trainen is de boodschap dan zwem je tegen de november wedstrijden terug besttijden!

 

De Stijn kon zijn ogen niet geloven dat hij op de 200 vrije slag een besttijd kon zwemmen na de slechte 400 van gisteren. De 200 vrij heeft hij gezwommen in een tijd van 2.06.99 en kon zijn tijd van vorig seizoen met een goede seconde aanscherpen. Op de 100 vlinder kon hij na een zeer trage start toch de eerste plaats bij de senioren wegkapen en dit in een tijd van 1.03.53.

 

Op deze laatste dag stonden dan ook nog aflossingen gepland bij de meisjes en dit in wisselslag. Van SVAZ mochten in de BRABO ploegen Jille en Lana aantreden, Jille in vlinder en Lana in crawl. Beide zwommen zich met de ploeg naar de eerste plaats en konden op hun 100m mooie tijden neerzetten, Jille 1.12.48 op de vlinder bijna de tijd van deze zomer en Lana zwom een prachttijd van 1.06.76 op de 100 crawl wat 3 seconden sneller was dan vorige week en ook hier is het clubrekord (ook van Ine) binnen haar bereik.

 

 

BRABO website

logo

Partners SVAZ